Domov Inovacije 09. Oktober 2018.

Facebook predstavlja novo napravo z vgrajeno umetno inteligenco

naprava video klepet fb
© arhiv podjetja
Ta teden je Facebook predstavil napravi Portal in Portal+, ki uporabnikom s pomočjo umetne inteligence omogočata intimnejšo interakcijo in izboljšano virtualno asistenco.

Video klici prek naprav Portal naj bi bili precej kakovostnejši, v podjetju obljubljajo, da se bodo uporabniki lahko počutili, kot da imajo osebo, s katero klepetajo, zares ob sebi. Umetna inteligenca bo sogovornika spremljala in sledila njegovim gibom ter večjim premikom, zato bosta lahko oba uporabnika kljub opravljanju drugega dela neprestano vidna na zaslonu. Prav tako bo znala približati in oddaljiti fokus. Umetna inteligenca je nameščena tudi v zvočni sistem, ki bo minimaliziral vse zunanje in nepotrebne zvoke ter šume.

Manjša naprava ima 10-inčen zaslon, večja pa 15-inčnega. Na prodajnih policah bosta dosegljivi novembra, stali bosta okoli 200 in 350 evrov.


Dodatne funkcije:

Uporabniki se bodo lahko med seboj povezovali prek Facebooka ali brez njega ter imeli konferenčne klice za do sedem ljudi naenkrat. Naprava bo imela tudi možnost glasovnega opravljanja, uporabe Alexe (inteligentni zvočnik, virtualna asistentka) kot hišne pomočnice ter poslušanje glasbe prek Spotifyja, Pandore, dostopa novičarskih portalov, ipd.

Ko naprava ne bo v uporabi za video klepete, poslušanje glasbe ali v vlogi virtualne asistentke, se bodo na njej lahko vrtele fotografije, videoposnetki, opomniki in alarmi ipd.


Afera Cambridge Analytica prinesla strah pred posredovanjem osebnih podtkov:

Zasebnost je postala šibka točka uporabnikov Facebookovih aplikacij. Prav zato so ob predstavitvi novih naprav v podjetju poudarili, da ne bodo spremljali pogovorov, naprava jih ne bo snemala, sami pogovori pa naj bi potekali prek svojih serverjev in ne Facebookovih. Prav tako so povedali, da njihova kamera nima funkcije prepoznave obraza.

 

Poglejte natančno predstavitev nove naprave:

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.