Domov Inovacije 07. Marec 2017.

Deset najbolj inovativnih podjetij na svetu

amazon
© press release
Ameriška revija Fast Company, ki išče in opisuje trende na področju menedžmenta, tehnologije in dizajna, je objavila seznam podjetij, ki so leto 2017 zaznamovali z najboljšimi inovacijami.

Raziskovalno-novinarska ekipa revije Fast Company vsako leto izbere 50 podjetij prihodnosti, »ki so imela največji vpliv na gospodarstvo in ki so na nek način spreminjala svet«. Spodaj si oglejte seznam desetih najbolj inovativnih podjetij leta 2017.

  1. Amazon: podjetje ponuja vedno več, postali so najbolj dojemljivo podjetje za trende v tehnologiji; v reviji so pohvalili predvsem možnost Amazon Prime, ki zagotavlja dostavo naročenega blaga v manj kot dveh urah, brezpilotna letala za dostavo in prve trgovine brez blagajn.
  2. Google: podjetje je izumilo najboljši, najkvalitetnejši in najbolj razširjen spletni iskalnik, je prvak v spletnem oglaševanju in tudi najbolj razširjen operacijski sistem (Android); Google je oče storitev YouTube, Gmail in Google Maps. Podjetje se širi tudi na področja virtualne realnosti in instant sporočanja.
  3. Uber: poleg inovativnega in uspešnega poslovnega modela, je podjetje odkupilo programsko in strojno opremo za avtonomno vožnjo startupa Otto, s katero bodo zagotavljali hitro in nekomplicirano dostavo.
  4. Apple: podjetje so uvrstili na lestvico zato, ker vsako leto znova zagotavlja inovativne in uporabniku zelo koristne funkcije in posodobljene produkte.
  5. Snap Inc (Snapchat): z njihovo aplikacijo smo dobili nov pogled na svet in začeli komunicirati na drugačen način; izumili pa so tudi posebna očala z vgrajeno kamero in brezžično povezavo, ki omogočata snemanje kratkih videov, ki jih uporabniki delijo s prijatelji in sledilci.
  6. Facebook: podjetje uporabnikom zagotavlja družabno omrežje, ki je neprestano v koraku s časom, poleg tega pa je zelo močen kanal oglaševanja.
  7. Netflix: podjetje vztrajno raste in uporabnikom omogoča hiter dostop do popularne kulture.
  8. Twilio: njihova platforma je tehnologijo oživela z glasovno funkcijo. Ustvarjajo video aplikacije, glasovne nadstavke in sporočila, ki izboljšujejo interakcijo med tehnološkimi podjetji in uporabniki. Njihovo glasovno funkcijo uporablja tudi Uber.
  9. Chobani: eno izmed podjetij prihodnosti je tudi ameriški proizvajalec grških jogurtov, ki je pred kratkim predstavil inkubator za manjša podjetja v agroživilski panogi, nova delovna mesta za begunce ter delil letni dobiček z zaposlenimi in dobrodelnimi organizacijami.
  10. Spotify: njihov poslovni model pomaga več tisočim glasbenikom, katerim so omogočili nov način financiranja in komuniciranja z oboževalci.
Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.