Domov Inovacije 17. Marec 2018.

Avtomobili jutrišnjega dne

mesto prihodnost ceste avto
© Shutterstock
Najnovejše raziskave kažejo, da bo do leta 2030 več kot polovica avtomobilov v ZDA električnih ter da se bodo večinoma posluževali avtomobilov delitvenih platform. Po tej odločitvi bodo prihranili ogromno časa in denarja.

Ti potrošniki bodo imeli od tega veliko koristi, npr. 50-odstotno zmanjšanje stroškov prevoza, pridobili pa bodo skupno 30 milijard ur časa na leto. Te ure sedaj porabijo za vožnjo po mestnih ulicah med prometnimi konicami ali iskanjem parkirišča.

Raziskave BCG kažejo, da se bodo prometne nesreče in smrtne žrtve zmanjšale za skoraj dve tretjini. The Boston Consulting Group obenem mestom priporoča več vlaganj v zelene površine ali komercialne namene, saj se bodo zmanjšale potrebe po parkiriščih. Kot kaže, bo morala celotna avtomobilska industrija ponovno pretehtati svoje poslovne modele in ugotoviti, kako lahko uspejo v novi paradigmi mobilnosti.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.