Domov Inovacije 13. September 2017.

Apple predstavil mobilnik Iphone X

apple iphone x
© Arhiv podjetja
Ameriški tehnološki velikan Apple je predstavil novo generacijo mobilnikov, pametnih ur in televizij. Med njimi je največ pozornosti požel Iphone X, ki predstavlja najnovejši, najzmogljivejši in najdražji mobilnik na svetu, ki premore najbolj inovativne dele in funkcije.

Mobilnik, ki bo v prodaji od novembra letos, je odporen na vodo in prah, njegovo steklo je močnejše, zaslon meri 14,7 cm in deluje s tehnologijo OLED. Sega do roba telefona, zato je Iphone X prvi Applov mobilnik brez njihove tipične Home tipke. Njegova posebnost je prav tako brezžično polnjenje. Telefon podpira virtualno resničnost, prepoznava obraz za odklepanje zaslona, lahko pa se uporabnik poigra z animiranimi emojiji, ki lahko ponašajo mimiko njegovega obraza. Kamera je dvojna in ima 12 megapikslov.

Kovinsko-stekleni ter na vodo in prah odporni Iphone X se ponaša z visoko kakovostnim 5,8-palčnim oziroma 14,7-centimetrskim zaslonom Super Retina s tehnologijo OLED, ki sega do robov telefona, podporo za obogateno resničnost, brezžičnim polnjenjem, dvojno kamero z 12 megapiksli in prepoznavo obraza za odklepanje zaslona. Procesor je nov, A11 Bionic, prav tako pa ima posodobljen operacijski sistem – Ios 11. Glavni izvršni direktor podjetja Tim Cook trdi, da je to največji tehnološki skok po prvem iphonu. Mobilnik bo temu primerno stal precej več kot prejšnji modeli (izhodiščna cena bo 999 dolarjev, a ceno zaokrožujejo na 1400 dolarjev.

apple iphone x | Author: Arhiv podjetja Arhiv podjetja

Druge novosti

Predstavili so tudi Iphone 8 in Iphone 8 Plus, ki bosta nasledila zdajšnja modela Iphone 7 in Iphone 7 Plus. Stala bosta okoli 700 dolarjev, največja razlika je novo steklo, ki naj bi bilo najtrše steklo za pametne telefone. Uporabniki bodo prav tako navdušeni nad tretjo generacijo pametne ure Apple Watch, ki lahko sama vzpostavi povezavo z mobilnim omrežjem, tako da za tovrstno delovanje bo več potrebovala povezave z Iphonom. Novost na tržišču je prav tako naprava Apple TV z resolucijo 4K.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.