Domov Inovacije 12. September 2017.

Apple danes predstavi nove modele iPhone, pametno uro ter TV

apple titan
© Pexels
Apple bo nocoj predstavil Apple TV, novo generacijo pametne ure ter tri nove modele iPhonov, med njimi čisto nov premijski model, čigar cena znaša skoraj 1400 dolarjev. Ta naj bi nosil oznako X, kar je rimski znak za številko 10, kot počastitev 10-letnice.

Nocojšnja predstavitev se bo odvila v zgradbi Steve Jobs Theatre v Applovem kampusu v Cupertinu. Tehnološki poznavalci trdijo, da bo iPhone X predstavljal največji tehnološki korak naprej po prvem Iphonu iz leta 2007. Ponašal naj bi se s 3D-prepoznavo obraza lastnika, velikim ekranom do roba telefona, brezstičnim polnjenjem, izboljšano kamero, brez edine aktualne tipke »home«. Prihajali naj bi tudi novi animirani emojiji, ki v sporočilih lahko posnemajo izraz na obrazu uporabnika.

Poleg iPhona X bodo predstavili tudi iPhone 7, iPhone 7+ Apple Watch, ki bo prvič delovala neodvisno od mobilnika Iphone, ter televizijo Apple TV z resolucijo 4K.

Vlagatelji na borzi so prepričani, da visoka cena Applovih kupcev ne bo prestrašila in vrednost delnic družbe, ki je že zdaj največja na svetu (nad 830 milijard dolarjev), se že nekaj tednov praktično vsak dan vzpenja do novih rekordov. Od začetka leta se je tečaj Applovih delnic zvišal za približno 40 odstotkov. Apple s prodajo iphonov ustvari približno tretjino svojih prihodkov.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.