Srednja cena stanovanja na Manhattnu padla pod milijon dolarjev

Iz New Yorka poročajo o prav posebni možnosti ugodnega nakupa. Srednja cena (mediana) stanovanja na Manhattnu je namreč v zadnjem lanskem četrtletju padla pod milijon dolarjev - prvič v zadnjih treh letih, kaže poročilo ameriške nepremičninske agencije Douglas Elliman.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Srednja cena stanovanja v najbolj prestižnem delu mesta, ki nikoli ne spi, se je ob koncu leta znižala za 5,7 odstotka na 999.000 dolarjev, je poročanje časnika Financial Times povzela avstrijska tiskovna agencija APA.

Prvi mož nepremičninske agencije Steven James razloge za padec cen vidi v manjšem številu kupcev iz Kitajske in Rusije. Tako je na Manhattnu na trgu vse več stanovanj, kupcev, ki lahko sežejo globoko v žep, pa je vedno manj.

Število prodaj stanovanj se je ob koncu leta glede na enako obdobje leta 2017 znižalo za več kot tri odstotke, hkrati pa je število razpoložljivih gnezd poskočilo za več kot 12 odstotkov.

Še en razlog za padec cen je vse bolj privlačna ponudba na trgu nepremičnin v drugih newyorških predelih. Trg v Brooklynu je "še naprej močan", Queens pa predstavlja "ogromen potencial", je menil James.

Več iz rubrike