Domov Ikonomija 15. November 2017.

Pomanjkanje kadrov v Sloveniji

Team-building: Najpomembnejša smernica v globalnih podjetjih
© Stockvault
Gospodarstvo v Sloveniji raste, nezaposlenost pada, kljub temu pa težave s kadri ostajajo. Mala in srednja podjetja težko dobijo prave kadre. V trgovini se zaposlujejo previsoko izobraženi kadri, po drugi strani primanjkujejo skladiščniki, šoferji, natakarji, varnostniki… Dobri kadri odhajajo v tujino, predvsem zaradi višjih plač.

Podjetniško trgovska zbornica pri Gospodarski zbornici Slovenije je včeraj organizirala posvet na temo pomanjkanja kadrov v podjetništvu.

Kaj se dogaja in kako rešiti nastale zagate? Ali je potrebno spremeniti davčno zakonodajo? Ali bi trgovinam pomagala ukinitev nedeljskega dela? Ali so pogoji dela sprejemljivi?

Kot ugotavlja ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, se število mladih brezposelnih zmanjšuje, zaradi spremenjene pokojninske zakonodaje na delu ostaja vse več starejših, zato bo po mnenju Jurija Snoja potrebno spremeniti razmišljanje delodajalcev, da so tudi starejši delavci koristni in potrebni. Tudi direktorica portala Moja zaposlitev, Saša Boštjančič, ugotavlja, da se vse bolj uveljavlja pravilo: »Bolj si star, bolj si zaposljiv«.

Mali trgovci pa se, kot poudarja Aleksander Lemut, predvsem spopadajo s težavo, da je poklic trgovca dereguliran. To pomeni, da ga lahko upravlja vsak, kar predstavlja posebej velik problem pri malih trgovci, kjer gre večino za družinska podjetja. Tudi Ladislav Rožič poudarja, da Slovenija uvaža delavce, ki delajo za borne plače in ne znajo slovenščine. Osnovni problem je po Rožičevem mnenju v prenizkih plačah.

Larisa Grizilo je omenila, da so kljub temu zaposlenim bolj pomembni dobri odnosi kot plače. Jakob Gajšek je dodal, da je fluktuacija v visoko tehnoloških globalnih podjetjih preje pravilo kot izjema, saj zaposleni, ki prej kot v treh letih ne zamenjajo podjetja, postanejo nezanimivi na trgu dela.

Zbrani so opozorili tudi na nujnost zmanjšanja davčnih obremenitev dela.

Komentarji 1 Poglejte vse
  • Asdfghjk1 21:18 17.november 2017.

    Kadra je več kot preveč. Le idiotov ni, ki bi delali za 550 eurov. Primer dobrega varilca......če že dobimo bedaka, ki nam bo varil za 550 eurov, potem bo to gotovo kakšen pripadnik bivših južnih republik. Slovenca tukaj ne bo, ...Prikaži več! ali pa je "orenk usekan" in zato ne bo delal dobro. Tisti južni delavec pa bo tu delal samo toliko časa da se priuči, kasneje ga bo pot nesla naprej proti Avstriji in Nemčiji, kjer bo za tovrstno delo dobil 3000. eurov. ...oglas 5000. za varilca..gotovo pride z Dubaja.

Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.