Minimalističen telefon kot protiutež pametnim napravam

The Light Phone so označili kot zdravilo proti odvisnosti od pametnih napravic, saj se lahko z vrhunsko oblikovanim minimalističnim mobilnikom izvaja le klice. »Na cestah želimo manj »živih mrtvecev«, ki gledajo v ekran namesto okolice,« povesta oblikovalca Joe Hollier in Kaiwei Tang.
Fotografija: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Arhiv podjetja

Od pametnih telefonov, ki nam služijo kot televizija, novičarski portal, z njimi merimo prehojene korake, srčni utrip, pošiljamo elektronsko pošto, komuniciramo preko različnih aplikacij s prijatelji, zapravljamo čas na družabnih omrežjih, se fotografiramo in podobno, smo močno odvisni. »Postali smo bolj zaverovani vase, v pametnem mobilniku vidimo čustveno podporo, brez njega pa smo živčni. Temu bomo naredili konec, saj ljudje med seboj sploh ne znajo več vzpostaviti normalne interakcije,« medijem razložita direktorja podjetja The Light Phone.

Lahkotno

Telefon vrhunskega dizajna stane okoli 150 dolarjev, oblikovan je v ZDA, proizvaja pa se v Foxconn na Kitajskem. Ima LCD zaslon in numerično tipkovnico. V podjetju vidijo The Light Phone kot drugi telefon z isto uporabniško telefonsko številko, ki ga bodo ljudje uporabljali v prostem času, ko se posvečali svojim bližnjim, dosegljivi pa bodo le preko klicev. »Sedaj bodo ljudje na večerji dejansko klepetali, ne pa preverjali rezultate nogometne tekme medtem, ko bodo čakali na sladico,« zaključita oblikovalca.

Go Light from The Light Phone on Vimeo.

Več iz rubrike

Komentarji: