Domov Ikonomija 25. Januar 2017.

Kako lahko ameriški startup guru iz Rusije pomaga slovenski startup sceni?

Kako lahko ameriški startup guru iz Rusije pomaga slovenski startup sceni?
© Pexels
Lawrence Wright, ki med slovenskimi zagonskimi podjetji išče bisere, se je pogovarjal z nami

Američan Lawrence Wright že dobri dve desetletji živi in dela v Moskvi, serijski podjetnik zdaj financira okoli 12 zagonskih podjetij. Sinoči se je v organizaciji zavoda Ypsilon sestal z okoli 60 člani ljubljanske startup skupnosti, danes pa odhaja v Maribor, kjer bo v tamkajšnjem inkubatorju Tovarna podjemov z udeleženci delil svoje znanje in nasvete iz sveta zagonskih podjetij.

Wright se v svojem življenjepisu lahko pohvali s petimi svojimi podjetji in z udeležbo pri soustvarjanju 200 zagonskih podjetij, kot mentor pa je sodeloval z več kot tisoč zagonskimi podjetji. Kot nam je povedal v včerajšnjem intervjuju, je vest o milijardo dolarjev vredni prodaji Outfita7 seveda prišla tudi do Moskve, kjer živi in dela že zadnji dve desetletji.

"Milijarda dolarjev je osupljiv dosežek. To je prihodnost in verjemite mi, da je to šele začetek, outfitov bomo še videli," nam je povedal Wright.

Outfit7 je ustvaril kar nekaj mladih milijonarjev, Wright opozarja, da bo velik izziv te ljudi prepričati, da svoj denar vložijo v svojo domovino. "To bo velik test slovenske kulture. Ne kulture nasploh, ampak poslovne kulture," pravi Wright, ki Slovenijo pod določenimi pogoji vidi kot možno lokacijo za obetavne ruske startupe, ki množično bežijo na Zahod.

Več preberite v intervjuju, ki ga objavljamo v petkovi številki Sveta kapitala.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.