Domov Ikonomija 11. Junij 2018.

Hekerji spet zrušili tečaj bitcoina in drugih kriptovalut

bitcoin kripto
© Reuters
Po kibernetskem napadu na južnokorejsko borzo je tečaj bitcoina zdrsnil za desetino, pod 6700 dolarjev

Po kibernetskem napadu na južnokorejsko borzo kriptovalut Conrail je tečaj bitcoina konec tedna močno zdrsnil. Kot kažejo zadnji podatki s spletne strani coinmarketcap.com, so v rdečih številkah, z več kot sedemodstotnim  padcem v zadnjih 24 urah, tudi ethereum, ripple in druge kriptovalute. Celotna tržna kapitalizacija kriptovalut je zdrsnila pod 300 milijard dolarjev, kar je najmanj v zadnjih dveh mesecih. 

Padec pod 6700 dolarjev

Na luksemburški borzi Bitstamp je cena bitcoina od petka padla za dobrih 10 odstotkov, pod 6700 dolarjev. Od rekordnega tečaja, blizu 20 tisoč dolarjev sredi decembra lanskega leta, pa je vodilna svetovna kriptovaluta izgubila že kar dve tretjini vrednosti.

Južnokorejski Conrail je v nedeljo na svoji spletni strani objavil, da je bil tarča hekerskega vdora, po podatkih lokalnih virov pa so storilci ukradli za dobrih 37 milijonov dolarjev kripto žetonov. Družba, ki trguje z več kot 50 kriptovalutami, je še sporočila, da je zamrznila vse izpostavljene kriptovalute v t. i. hladno denarnico, ki ni povezana s svetovnim spletom.

 

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.