Domov Ikonomija 08. December 2016.

Google številka ena v zeleni politiki

google
© Pexels
Ameriški gigant Google napoveduje, da bo od leta 2017 črpal energijo za delovanje le še iz obnovljivih virov, kot je vetrna ali sončna energija.

Google je že tako ali tako največji korporativni kupec energije iz obnovljivih virov, a od prihodnjega leta dalje naj bi postalo podjetje popolnoma »zeleno«. Pisarne in informacijski centri naj bi se napajali le še s tovrstno energijo. To delajo iz okoljevarstvenih razlogov, a poudarjajo, da je taka energija trenutno tudi najcenejša.

Ta novica ne pomeni, da bo celotno Google omrežje poganjala zgolj elektrika iz sončnih celic in vetrnic, ampak le, da bodo kupili obnovljivo energijo za njihovo interno porabo energije.

google | Author: Google Google

Vedno več korporacij se odloča za bolj zeleno politiko v smislu trajnostnega razvoja in krožnega gospodarstva. Na ameriških tleh Googlu sledijo Ministrstvo za obrambo, Microsoft, Facebook in Wall-Mart. Na veliko presenečenje se Apple skriva bolj na koncu lestvice, a krivo je dejstvo, da so dobili šele letos določena energetska dovoljenja.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.