Elon Musk s konkretno rešitvijo za tajske dečke

Če aktualna potapljaška akcija na Tajskem ne uspe, je podjetnik že je poslal kraj dogodka svoje inženirje, kjer bodo s posebno najlonsko tubo osvobodili 12 dečkov in njihovega trenerja. Pri tem jim bodo pomagale tudi t.i. podmornice za otroke.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Elon Musk (Tesla, Space X) naj bi pomagal osvoboditi tajske dečke iz jame Tham Laung, v kateri so ujeti že skoraj dva tedna. Ker jim primanjkuje kisika, količina vode v jami pa se ne zmanjša, postaja situacija vse bolj nevarna. Danes je sicer stekla prava potaplaška reševalna akcija, nekaj dečkov je že rešenih, a v primeru, da celoten projekt ne uspe, je morda Musk našel primerno rešitev.

Na svojem twitter profilu je Musk javno oznanil, da bo pomagal pri reševanju tako, da bodo izdelali en meter široko cev iz najlona, ki bi jo napolnili s kisikom do te mere, kolikor je širok prehod. Z njo bi za začetek ustvarili predor za kisik, ki bi se lahko prilagodil obliki in širni prehoda.

Prav tako bodo izdelali manjše podmornice, v katere bodo namestili ujete dečke, in jih poslal na prosto na način, kot kaže video spodaj.

Več iz rubrike

ikonomija

V rokah enega odstotka kmetovalcev kar 70 odstotkov kmetijskih zemljišč po svetu

Lastništvo kmetijskih zemljišč je vse bolj neenakomerno porazdeljeno, tako je danes vse večji delež svetovnih kmetijskih zemljišč v rokah peščice.

ikonomija

Umetna inteligenca postala del državne strategije Savdske Arabije

Savdijci aktivno vlagajo v projekte umetne inteligence, kar je postalo del državnega načrta. Do leta 2030 bodo vložili kar 20 milijard dolarjev.

ikonomija

Slovenski projekt pametne ptičje hišice zbral že preko 700.000 evrov

Projekt pametne ptičje hišice Bird Buddy, za katerim stoji pretežno slovenska podjetniška ekipa, na globalni spletni platformi za množično financiranje Kickstarter beleži izjemno zanimanje.

ikonomija

Nova Zelandija nad lockdown z uporabo znanosti

Nova Zelandija uporablja tehnologijo modeliranja in ugotavljanja hitrega genomskega zaporedja covid-19, s čimer se je izognila »lockdownu«.

Komentarji: