Elon Musk s konkretno rešitvijo za tajske dečke

Če aktualna potapljaška akcija na Tajskem ne uspe, je podjetnik že je poslal kraj dogodka svoje inženirje, kjer bodo s posebno najlonsko tubo osvobodili 12 dečkov in njihovega trenerja. Pri tem jim bodo pomagale tudi t.i. podmornice za otroke.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Elon Musk (Tesla, Space X) naj bi pomagal osvoboditi tajske dečke iz jame Tham Laung, v kateri so ujeti že skoraj dva tedna. Ker jim primanjkuje kisika, količina vode v jami pa se ne zmanjša, postaja situacija vse bolj nevarna. Danes je sicer stekla prava potaplaška reševalna akcija, nekaj dečkov je že rešenih, a v primeru, da celoten projekt ne uspe, je morda Musk našel primerno rešitev.

Na svojem twitter profilu je Musk javno oznanil, da bo pomagal pri reševanju tako, da bodo izdelali en meter široko cev iz najlona, ki bi jo napolnili s kisikom do te mere, kolikor je širok prehod. Z njo bi za začetek ustvarili predor za kisik, ki bi se lahko prilagodil obliki in širni prehoda.

Prav tako bodo izdelali manjše podmornice, v katere bodo namestili ujete dečke, in jih poslal na prosto na način, kot kaže video spodaj.

Več iz rubrike

Komentarji: