Domov Finance 02. Maj 2018.

Odstotek najbogatejših bo posedoval dve tretjini vsega kapitala

nakit ljudje ženska luksuz diamant
© Pixabay
Raziskava, ki so jo izvedli v Veliki Britaniji, kaže, da si odstotek najbogatejših trenutno lasti dobro polovico svetovnega kapitala, kmalu se bo njihovo bogastvo še povečalo. Do leta 2030 bodo posedovali kar dve tretjini celotnega kapitala.

Spodnji dom britanskega parlamenta, ki ga sestavlja 646 poslancev, izvoljenih za obdobje petih let, se je v tokratnjem mandatu posvetil tudi raziskavi bogatenja po svetu. Po natančni analizi so napovedali, da bodo razlike med bogatimi in revnimi vsak dan večje. Trend večanja bogastva so raziskovali od leta 2008 in ob taki rasti, kot se je dogajala zadnjih 10 let, bo čez dvanajstih letih situacija precej bolj kruta. Odstotek najbogatejših namreč vsako leto okrepi svoj kapital za 6 odstotkov.

Liam Bryne, glavni analitik raziskave, je vlado pozval, da so na tej točki nujne zakonske omejitve za kopičenje bogastva, saj bodo razlike vsako leto bolj krute, neetične.

Komentarji 1 Poglejte vse
  • TAOVE 20:50 07.maj 2018.

    To je zalostna resnica danasnjega demoNkratskega zasshodnega mafijskega unicevalnega sistema.

Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.