NLB in KBC skupaj prodajata NLB Vito

Ne glede na lastništvo NLB Vite bo prodajna mreža ostala NLB v 94 enotah in prek spletne prodaje.
Fotografija: Podrobnejših informacij o postopku prodaje lastnici ne razkrivata, pojasnjujeta pa, da je zaključek procesa odvisen od interesa potencialnih investitorjev in je navadno vezan tudi na nekatere odložne pogoje. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Podrobnejših informacij o postopku prodaje lastnici ne razkrivata, pojasnjujeta pa, da je zaključek procesa odvisen od interesa potencialnih investitorjev in je navadno vezan tudi na nekatere odložne pogoje. Foto: Jure Eržen/Delo

Banka NLB in KBS Insurance, ustanoviteljici in vsaka polovična solastnica NLB Vite, proučujeta možnosti skupnega postopka prodaje te življenjske zavarovalnice. Iz banke so sporočili, da je to ena od zavez evropski komisiji ob podaljšanju roka prodaje lastniškega deleža države v NLB, za KBC pa slovenski trg ni strateški.

Podrobnejših informacij o postopku prodaje lastnici ne razkrivata, pojasnjujeta pa, da je zaključek procesa odvisen od interesa potencialnih investitorjev in je navadno vezan tudi na nekatere odložne pogoje. Zavarovalnico, s katero sta ob ustanovitvi hoteli združiti konkurenčne prednosti NLB kot najmočnejše banke v Sloveniji z znanjem in izkušnjami KBC na področju zavarovalništva, ocenjujeta kot zanimivo naložbo.

Na slovenskem trgu je s 15-odstotnim tržnim deležem druga največja življenjska zavarovalnica, njene produkte pa prodajajo komercialisti NLB z licenco za trženje zavarovalniških polic. Ne glede na lastništvo NLB Vite bo prodajna mreža ostala NLB v 94 enotah in prek spletne prodaje.

Več iz rubrike