Domov Finance 29. November 2018.

Ljubljanska borza nagradila najboljše družbe in člane

© Jože Suhadolnik
Priznanje so prejeli Krka, Cinkarna Celje, Delavska hranilnica in Alta Invest.

Ljubljanska borza je tretje leto zapored podelila nagrade najboljšim borznim družbam in članom. S tem je izkazala priznanje družbam, ki so izkazale najboljše rezultate v več različnih kategorijah v okviru opazovanega obdobja enega leta. Prejemniki so Krka, Cinkarna Celje, Delavska hranilnica in Alta Invest.

Borza je nagrade podelila za uspehe v enoletnem obdobju od lanskega 16. novembra do sredine letošnjega novembra. Borzne družbe zmagovalke so se v opazovanem obdobju izkazale v različnih statističnih kriterijih, kot so promet, rast tečaja, krepitev prometa in število trgovalnih dni. Član leta pa se je moral med drugim izkazati v izvedenem prometu in transakcijah ter porastu prometa.

V kategoriji delnica prve kotacije je nagrado osvojila Krka. Delnica leta standardne kotacije je postala delnica Cinkarne Celje, ki je bila lani in predlani delnica leta vstopne kotacije. Za člana leta pa je Ljubljanska borza že tretje leto zapored razglasila družbo Alta invest.

Tokrat so prvič podelili tudi nagrado za najboljšo delnico novonastalega trga MTF trg SI ENTER, kjer se trguje z vrednostnimi papirji, ki ne kotirajo na borzi - prejela jo je delnica Delavske hranilnice.

Uspehi na slovenskem trgu kapitala so odvisni ravno od uspeha borznih družb in članov, njihovega ugleda in dejavnosti za promocijo, so izbiro nagrajencev utemeljili na Ljubljanski borzi. Nagrajencem so jih podelili na današnji tradicionalni investicijski konferenci, ki investitorjem ponuja priložnost, da iz prve roke dobijo informacije o družbah, s katerih delnicami se trguje v prvi kotaciji Ljubljanske borze.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.