Bitcoin še naprej podira rekorde

6. novembra je vrednost bitcoina pri 15.971 ameriških dolarjev dosegla novo dveletno rekordno vrednost.
Fotografija: Strokovnjaki so prepričani, da se bo rast cene bitcoina v letu 2020 še nadaljevala. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Strokovnjaki so prepričani, da se bo rast cene bitcoina v letu 2020 še nadaljevala. FOTO: Shutterstock

V času pisanja novice bitcoin trguje pri 15.756 dolarjev, kar je približno 3 odstotke več kot prejšnji dan. Te dni se vrednost prve kriptovalute giblje na rekordni ravni v zadnjih dveh letih, rast pa so nedvomno spodbudile tudi predsedniške volitve v ZDA.
 
Gibanje cene bitcoin v časa predsedniških volitev v ZDA. FOTO: TradingView
Gibanje cene bitcoin v časa predsedniških volitev v ZDA. FOTO: TradingView
  

Absolutni rekord vrednosti bitcoina je bil zabeležen 17. decembra 2017 - na ravni 20.089 dolarjev za bitcoin. Po tem je cena postopoma padala in leto kasneje, 15. decembra 2018, je bilo mogoče bitcoin kupiti že za 3126 dolarjev.

Letos poleti je vrednost spet ekstremno narasla - avgusta je kriptovaluta trgovala po vrednosti 12.000 dolarjev in sredi oktobra dosegla vrh pri 12.400 dolarjih.


Po mnenju analitikov je pričakovati, da bo cena bitcoina prebila odpor med 16.000 in 16.500 dolarjev in rast nadaljevala do približno 20.000 dolarjev za enoto.
 
Pred tem so analitiki investicijske banke JPMorgan v poročilu navedli, da ima bitcoin velik potencial za rast, saj bolje konkurira zlatu kot druge valute. Strokovnjaki so prepričani, da se bo rast cene bitcoina v letu 2020 še nadaljevala.
 

Več iz te teme:

Več iz rubrike

finance

Ljubljanska borza odpira vrata v finančni svet

Mnogi dogodki, o katerih poslušamo in beremo v vsakodnevnih novicah, se dejansko dogajajo na borzi. Marsikateri izmed njih bolj vpliva na naše življenje, kot si predstavljamo.

finance

Razvoj bančništva: Od semen in žita, do kovancev, papirja in digitalnih številk

Bančništvo v zadnjih letih z digitalizacijo doživlja pravi preporod in velja za vroče železo na področju tehnološke inovativnosti. Vendar če želimo razumeti sedanjost in se premakniti naprej, se mora…

finance

Bližamo se digitalnemu evru

ECB bo do naslednjega poletja pripravila odgovore, kako naprej na področju digitalnih valut, včeraj pa so svoja stališča predstavili slovenski poznavalci področja.

finance

Banke v dostavo gotovine na dom

Nekatere banke so se odločile, da bodo v času karantene omogočile ranljivim skupinam dostavo gotovine na dom.

Komentarji: