Bitcoin poneslo nad 60.000 dolarjev

Vrednost kriptovalute bitcoin je v soboto prvič doslej presegla 60.000 ameriških dolarjev (50.195 evrov).
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

Po navedbah specializirane spletne strani CoinMarketCap je bitcoin v soboto ob 13.34 po srednjeevropskem času dosegel vrednost 60.197 dolarjev (50.360 evrov). Do 21.44 je nato vrednost narasla na 61.683 dolarjev oziroma 51.604 evre. Nato je do nedelje zvečer vrednost padla za približno 1600 dolarjev.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock
Vrednost te kriptovalute tako še naprej podira rekorde. Samo v treh mesecih se je potrojila, še sredi decembra je namreč znašala 20.000 dolarjev. Mejo 50.000 dolarjev pa je prvič presegla pred približno enim mesecem.

Analitiki naraščanje vrednosti pripisujejo ukrepom v okviru 1900 milijard dolarjev vrednega zakona za boj proti pandemiji in pomoč ameriškemu gospodarstvu. V skladu z načrti bi morali Američani z nižjimi dohodki že ta konec tedna začeli prejemati po 1400 dolarjev neposredne pomoči.»Čeki za ponoven zagon ZDA bodo malim vlagateljem omogočili, da bodo del svojih sredstev vložili v kriptovalute,« je povedal analitik pri AvaTrade Naeem Aslam. Pričakuje, da bo vrednost še naprej naraščala, kar pripisuje tudi temu, da je zdaj kriptovalute precej lažje kupiti kot včasih.

Več iz rubrike

finance

Bayer v prvem četrtletju beleži močno rast dobička

Vojna v Ukrajini ni imela negativnega vpliva na poslovne rezultate, saj obe državi skupaj predstavljata le okoli tri odstotke prihodkov kemičnega velikana.

finance

Koliko je treba privarčevati za dostojno pokojnino?

Koliko denarja bi sploh potrebovali, da bi lahko rekli, da gre za udobno upokojitev?

finance

Inflacija v ZDA se je aprila končno malce umirila

Poročilo ameriškega ministrstva za delo je pokazalo, da se je rast inflacije v ZDA prejšnji mesec prvič po avgustu 2021 upočasnila, vendar le za odtenek.

finance

Vrednost bitcoina prepolovljena, 40 % investitorjev globoko pod vodo

Bitcoin je upadel za skoraj 55 %. Je to bankrot številnih investitorjev? In še: zdaj se ve, kriptovalute ne deluje kot varovalka pred inflacijo.

Komentarji: