Domov Finance 28. November 2017.

Bitcoin dosegel vrednost 10 tisoč dolarjev!

Kaj je bitcoin? Kje lahko plačujemo z bitcoini?
© Pixabay
Kriptovaluta je še nekaj dni nazaj tehtala dobrih osem tisoč dolarjev, danes zjutraj pa je podrla nov rekord; presegla je vrednost desetih tisočih dolarjev. Včerajšnji optimizem finančnega sveta se danes preveša v strah, dvom in slutnje, ali morda nastaja finančni balon.

Naj spomnimo, en bitcoin je bil leto in pol nazaj vreden pičlih 400 dolarjev, medtem ko se je lanskega novembra njegova vrednost gibala nekaj med 800 in 1000 dolarji. V enem letu smo bili priča eksponentni rasti digitalne valute z največjim tržnim deležem. Njegova vrednost je skozi celo leto rastla, kljub različnim dvomom ter političnim in gospodarskim dogodkom, ki bi lahko omajali njegovo vrednost. Taka bliskovita gibanja privabljajo vedno več pozornosti investitorjev, in kot smo zapisali že včeraj, bitcoin dobiva zbirateljsko vrednost. 

Prav to pa straši skeptične finančne analitike. V ameriškem časopisu The New York Times se bojijo, da gre za ponzijevo piramido in da nastaja finančni balon.

Vrednost bitcoina v zadnjih 24 urah:

 | Author: coingecko coingecko

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.