Domov Finance 27. November 2017.

Bitcoin dosegel rekord, strma rast se bo nadaljevala

bitcoin kriptovaluta
© Pixabay
Bitcoin ruši rekorde. Z nedelje na ponedeljek je najbolj poznana kriptovaluta presegla osem tisoč evrov, finančniki ostajajo optimistični.

Digitalna valuta z največjim tržnim deležem vztrajno raste. Borzni posrednik Tom Lee, direktor podjetja Fundstrat Global Advisors na Wall Streetu, je prepričan, da bo njegova vrednost do sredine prihodnjega leta zrastla na slabih deset tisočakov (oz. 11.500 dolarjev).

Lee je prav tako optimističen glede prihoda kriptovalute na borzo v Chicagu, po njegovem mnenju bo to povečalo legitimnost bitcoina in krog uporabnikov se bo potemtakem še razširil. »To bo zmanjšalo nestabilnost njegove hrbtenice,« doda.

Tudi Mark Cuban, ameriški podjetnik in multimilijonar, je prepričan, da do zloma valute ne bo prišlo (kmalu). »Bitcoin po mojem mnenju ni več valuta, deluje bolj zbirateljsko.« Tudi slednji je opazil, da vedno več ljudi kupuje bitcoine in da nimajo razloga, da bi jih prodali, dokler se povpraševanje nadaljuje. Po drugi strani pa je bitcoin premlada valuta, da bi z njo lahko povsod in pogosto kupovali, zato jo ljudje hranijo. »Dokler ne bo sistemskih ovir, bo cena naraščala in zbiralci ne bodo prodali svojih bitcoinov,« pove za Business Insider.

Vrednost bitcoina v zadnjih treh mesecih:

 | Author: coingecko coingecko

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.