Polycom: Bogata božičnica za vse zaposlene

Marjana F. Kristan
Roman Šipić

Polycom Škofja Loka, podjetje v lasti bratov Iztoka in Igorja Stanonika, ki se v Sloveniji v dejavnosti brizganja zahtevnih tehničnih izdelkov uvršča na vrh v panogi, je uspešna podjetniška zgodba. Del pogovora o povprečnih plačah v podjetju in bogati božičnici, preberite v nadaljevanju.

Kolikšna je povprečna plača v podjetju in kolikšne najnižje plače?

Iztok: Najnižje plače so višje od minimalne, pri čemer dodatki, kot so nočno delo, popoldansko delo in minulo delo, niso vključeni v osnovno plačo. Narašča tudi dodana vrednost na zaposlenega, s 40.165 evrov leta 2014 na 46.360 evrov leta 2017.
Igor: Leta 2016 je bila v podjetju povprečna plača 1920 evrov bruto, leta 2017 že 2012 evrov bruto, za leto 2018 bo nekaj več kot 2100 evrov bruto.

Kaj pa božičnica? Lani je bila občutno višja od prvotno predvidene in je znašala 920 evrov. Kako kaže letos?

Iztok: Tudi letos bo božičnica vezana na rezultate poslovanja podjetja. Pri izračunu božičnice upoštevamo kazalnike, kot so prihodki, dodana vrednost, koliko izdelkov neustrezne kakovosti naredimo … Ti podatki bodo znani ob koncu zadnjega kvartala.

Kako še nagrajujete delavce?

Iztok: Med drugim podeljujemo kvartalne nagrade, plačujemo izobraževanja, imamo sistem napredovanj, od leta 2000 tudi t. i. sistem stalnih izboljšav. To pomeni, da delavci za predloge dobijo različne nagrade – če govorimo o večjih predlogih, ki so že merljivi v denarju, lahko dobijo tudi večje nagrade. Sicer se lahko vsakdo zglasi pri meni vsak torek od 13.30 do 15.00 na t.i. kavi pri direktorju in z mano razpravlja o odprtih vprašanjih.


CELOTEN POGOVOR Z BRATOMA STANONIK SI LAHKO PREBERETE TUKAJ.


image
Roman Šipić


Več iz rubrike