Mojca Križnar

O avtorju

Mojca deluje na področju ®evolucije organizacijske kulture in voditeljstva od leta 2012, ko ji je v vlogi dolgoletne direktorice družbe Hill International prišla nasproti britanska svetovalna družba Nowhere. Po več-letnem urjenju s področja designa procesov preobrazbe in koreninjenja sprememb ter osebne razvojne poti v katalistinjo, jo danes srečamo v vlogi spremljevalke organizacij, timov in posameznikov, ki stremijo k vzpostavitvi pokončne drže, premikom v miselnosti in tkanju osmišljenih delovnih sredin, v katerih ljudje presenečajo drug drugega s tem, kaj vse zmorejo skupaj.

Dvajset let dragocenih izkušenj, znanj in spoznanj je leta 2019 strnila pod blagovno znamko Blue in green. Pod njenim okriljem deluje tudi kot vodja Points of You® Slovenija in so-ustanoviteljica OSMA Akademije voditeljstva.

mnenja

Kakovost odnosov na delovnem mestu določa kakovost našega življenja

Odnos je vez med dvema ali več osebami, ki se vzpostavi na različnih ravneh, z različno intenzivnostjo in različnim namenom.

mnenja

Vodja svojo veličino kaže z empatijo

Empatija je neizpodbitna sposobnost velikih voditeljev in pogoj, ki bi mu morali zadostiti vsi, ki vodijo ljudi.

mnenja

Priznajte (si), da strah obstaja, a ne pozabite na daljnogled, zemljevid in kom…

Kako zbrati pogum za raziskovanje še neraziskanega, za preizkušanje novega, za pot brez gotovega cilja, za spust v neznano?

mnenja

Vpliv voditeljev na kakovost življenja posameznikov

Vsak stvaritelj mora biti pripravljen na sodbo ljudstva, v kateri se najde tudi kak »kopitar«.

mnenja

Neustrašni

V vodjo je uprtih mnogo oči in to je izpostavljenost, na katero je dobro biti pripravljen.

mnenja

Voditeljski jazz

Če smo v bližini epicentra, od našega odra nemara ne bo ostalo nič. In tudi če smo oddaljeni, lahko doživimo strašansko škodo.