Domov Aktualno 11. November 2017.

Znana cena najemnine za 102 novi najemni stanovanji v soseski Zeleni gaj na Brdu

Zeleni gaj Brdo
© Jure Eržen
Stanovanjski sklad RS je ponudil v stroškovni najem 102 novi stanovanji v soseski Zeleni gaj na Brdu v Ljubljani. Prijave bodo začeli sprejemati sredi prihodnjega tedna, prvi stanovalci pa se bodo lahko vselili v začetku leta 2018.

Stanovanja se nahajajo v štirih novih objektih soseske Zeleni gaj, ki je zrasla na lokaciji nekdanje opekarne na Vrhovcih v Ljubljani. Odlikujejo jih racionalna in kakovostna gradnja, funkcionalni tlorisi in energetski razred B1. S tem se objekti uvrščajo med skoraj ničenergijske, so sporočili iz stanovanjskega sklada.

Gre za tri različne tipe stanovanj, in sicer 48 dvosobnih, 40 trisobnih in 14 štirisobnih. Vsako ima tudi balkon, shrambo ter dve parkirni mesti v podzemni garaži.

Mesečna najemnina je določena v višini 6,50 evra na kvadratni meter uporabne površine stanovanja ter 3,25 evra na kvadratni meter za površino balkona, shrambe in parkirnih mest.

S ponudbo 102 stanovanj na Brdu v najem začenja republiški stanovanjski sklad izpolnjevati načrt o 2000 novih najemnih stanovanjih do leta 2020. "Tako bomo imeli skupaj 650 stroškovno najemnih stanovanj, če prištejmo še neprofitna, se bližamo številki 4000," je septembra na novinarski konferenci povedal direktor sklada Črtomir Remec.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.