Združenje Manager ima novo vodstvo

Predsednica Združenja Manager je od včeraj naprej Medeja Lončar, mesto izvršne direktorice pa s 1. junijem prevzema Petra Juvančič.
Fotografija: Nova predsednica Združenja manager je Medeja Lončar. FOTO: Lastni arhiv.
Odpri galerijo
Nova predsednica Združenja manager je Medeja Lončar. FOTO: Lastni arhiv.

Združenju Manager je zadnjih šest let predsedoval Aleksander Zalaznik, sicer generalni direktor družbe Danfoss Trata, medtem ko je funkcijo izvršnega direktorja opravljala Saša Mrak Hendrickson. Spreminja se vodstvo združenja, a vendar ga prevzemajo poznani in izkušeni obrazi.

Mandat predsednice prevzema Medeja Lončar, izvršna direktorica pa z junijem postaja Petra Juvančič. Lončarjeva je med letoma 2017 in 2020 že bila podpredsednica združenja, v poslovnem svetu pa od leta 2007 deluje kot direktorica Siemens Slovenija, z letom 2018 je prevzela še Siemens Hrvaška.
 

Nova predsednica izpostavila pomembnost sodelovanja in povezovanja


Lončarjeva si v trenutni krizi, ki je nastala z epidemijo koronavirusa prizadeva, da poveže gospodarske organizacije, s čimer bi državi in vladi lahko ponudila znanje in pomoč pri reševanju domačega gospodarstva. Predvsem izpostavlja sodelovanje in povezovanje znotraj gospodarskega kroga, kar je še posebej pomembno v času epidemije koronavirusa.



Nova predsednica je v sporočilu za javnosti zapisala: »v Združenju Manager bomo še naprej poudarjali pomembnost dobička, ki je gonilo razvoja podjetij, s tem pa tudi države in družbe. Prepričana pa sem tudi, da bomo morali poiskati modele delovanja, ki bodo dobri za podjetja, okolje, družbo, za boljše življenje vseh nas. Spremembe v družbi bomo dosegli, če bomo v ospredje postavili trajnostno voditeljstvo in pogled usmerili ne le v danes, temveč tudi v jutri.«

Medeja Lončar je ob enem zagovornica uravnoteženosti spolov na vodstvenih mestih v gospodarskih družbah, kar se odraža v upravnem odboru združenja, v tem namreč sodeluje 40 odstotkov managerk.

Pred časom smo z njo objavili intervju, kjer je med drugim dejala: Odpor do tujega kapitala nas razvojno omejuje.
 

V začetku junija mesto izvršne direktorice Združenja Manager prevzema Petra Juvančič. FOTO: Lastni arhiv.
V začetku junija mesto izvršne direktorice Združenja Manager prevzema Petra Juvančič. FOTO: Lastni arhiv.
Poleti tudi nova direktorica združenja


V začetku junija mesto izvršne direktorice prevzema Petra Juvančič, ki sicer opravlja delo direktorice za odnose z javnostjo pri zavarovalnici Vzajemna. Veliko izkušenj ima predvsem na področju odnosov z javnostjo, znotraj združenja pa si bo prizadevala povezati gospodarstvo in vse ostale sisteme v države.

Juvančičeva je v pismu za javnost zapisala: »Na združenje prihajam v obdobju, ko se bomo v državi ukvarjali s posledicami epidemije koronavirusa, ki ima vpliv ne le na gospodarstvo, temveč na družbo kot celoto. In morda nam je prav ta krizna situacija pokazala, kako pomembno je, da znamo ljudje stopiti skupaj in povezati vse ključne elemente družbe. Zato bo ključno spodbujati dialog med gospodarstvom kot pomembnim stebrom države in družbe ter drugimi sistemi in seveda spodbujati nadaljnji razvoj gospodarstva, saj nam bo to omogočilo tudi soočanje z demografskimi izzivi in posledicami, ki jih prinašajo. Dobro razvito in rastoče gospodarstvo je tisto, ki prinaša blaginjo, temelj za to pa je tudi etično in trajnostno naravnano voditeljstvo.«

Več iz rubrike