Domov Aktualno 05. Oktober 2017.

Zdravko Počivalšek jezen na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB)

Portorož
© Boris Šuligoj
Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je jezen na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB). Pričakuje, da bo delala v dobro Slovenije in ne le izpolnjevala cilja čim višjega izkupička od prodaje naložb. Temperaturo zvišuje prodaja šestih Istrabenzovih hotelov v Portorožu.

»V zgodbi ne navijam za nobeno stran. A hkrati zahtevam in pričakujem, da DUTB s svojimi potezami ne bo delovala v škodo Slovenije. Dolžna je, da ne zasleduje le tega, koliko bo s prodajami dobila, ampak da razmišlja tudi, kaj bo s temi družbami jutri,« je odločen gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Vlada bo danes sprejemala strategijo turizma do leta 2021, po njegovih besedah je pričakovano, da bodo vsi deležniki upoštevali, kaj je v njej zapisano. »Strategija predvideva, da se v prihodnje pri nas ustanovijo dve ali tri turistične družbe, ki bodo sposobne razvoja, tako v Sloveniji kot v tujini,« dodaja minister.

Več na Delo.si

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.