Domov Aktualno 06. December 2017.

Zasavje: spremembe na bolje

trbovlje zasavje slovenija
© Jure Eržen
Premier Miro Cerar je z ministri obiskal več gospodarskih družb ter javnih zavodov v regiji, se srečal z župani in predstavniki nevladnih organizacij in zaključil, da regija doživlja spremembe na bolje.

Regijski obisk so najvišji predstavniki vlade začeli v Trbovljah s posvetom o startupih, pozneje so obiskali trboveljski podjetji Dewesoft in Katapult, ki po njegovih besedah dokazujeta, da se v lokalnem okolju dogaja razvoj na najvišji tehnološki ravni, ob tem pa podjetniški pospeševalnik Katapult pomaga mladim zagonskim podjetjem. Srečali so tudi z večjimi podjetji Steklarna Hrastnik in Eti Izlake. Po srečanju s tremi župani zasavskih občin so obiskali še Center za ravnanje z odpadki (CEROZ) Zasavje, podjetja Chipolo, Kovit in Forstek ter policijske postaje in šolske ustanove. Vlada je obisk sklenila v Zagorju z regionalnim razvojnim dialogom za Zasavje. »Pred zasavsko regijo še veliko izzivov, regija pa mora predvsem ujeti razvojni val in pri tem sodelovati. Tukaj smo, da nadgradimo tisto, kar smo že začeli delati - regija doživlja spremembe in to vztrajno na bolje,« je zaključil premier Miro Cerar.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.