Domov Aktualno 20. November 2017.

Zaradi prestrukturiranje upravljanja avtocest na Hrvaškem bo brez dela 1000 ljudi

ceste avto avtocesta pot
© Roman Šipić
Hrvaška se je odločila za prestrukturiranje upravljanja avtocest. Kot je napovedal hrvaški minister za morje, promet in infrastrukturo Oleg Butković, bo do leta 2020 zaradi tega brez dela ostalo okoli 1000 ljudi.

Butković je na petkovi novinarski konferenci na sedežu hrvaške vlade zatrdil, da je Hrvaška opustila idejo monetizacije in prodaje avtocest ter vztraja pri finančnem in poslovnem prestrukturiranju upravljalcev avtocestnega omrežja, družb Hrvatske avtoceste (Hac) in Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ).

Povedal je, da se bodo do konca naslednjega leta odločili o novem modelu pobiranja cestnin, kot sta elektronska vinjeta ali satelitsko cestninjenje v prostem toku. Končni cilj je brezstično zaračunavanje cestnine, je dejal.

V postopku prestrukturiranja bodo do leta 2020 znižali število zaposlenih v omenjenih družbah za upravljanje avtocest za približno 1000. Računajo na odhode v pokoj ali na sporazumne prekinitve delovnih razmerij ob odpravninah. V dveh avtocestnih javnih podjetjih je zaposlenih približno 2850 ljudi.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.