Domov Aktualno 23. Avgust 2017.

Za Tobačna mesto pričakujejo 26,5 milijona evrov

tobačna
© Leon Vidic
Stečajni upravitelj družbe Imos-G Grega Erman zbira zavezujoče ponudbe za stanovanjsko-poslovni kompleks Tobačna mesto v Ljubljani. Izhodiščna cena je postavljena pri 26,5 milijona evrov, ponudbe pa je mogoče oddati do 21. oktobra.

Kompleks je naprodaj kot celota. Ponudniki morajo ob oddaji ponudbe plačati 1,325 milijona evrov varščine ali bančno garancijo, ki se glasi na ta znesek, je razvidno iz vabila, v začetku tedna objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Na poziv za zbiranje nezavezujočih ponudb je marca letos prispelo več ponudb, pri čemer sta najvišjo ponudbo, po 23 milijonov evrov, oddala nemška družba VG Dienstleistungen UG in bosanska družba MG Mind. Upravitelj ju je pozval k izboljšanju ponudb, in sicer v obliki pogajanj oz. dražbe, na kateri je bila izklicna cena postavljena pri 24 milijonih evrov, a se ponudnika pogajanj nista udeležila.

Erman je junija v predlogu upnikom za prodajo premoženja zapisal, da glede na pogajanja s ponudniki v predhodnem postopku prodaje ugotavlja, da obstaja velik interes za nakup celotnega sklopa nepremičnin in da je prodaja kompleksa kot celote smiselna, saj se tako lahko proda vse premoženje stečajnega dolžnika, kupec pa lahko nadaljuje projekt, kot je bil zastavljen.

Upniški odbor je nato podprl predlog upravitelja za prodajo premoženja kot celote, pri čemer pa ga je pozval, naj pripravi strategijo prodaje, ki bo vključevala tudi možnost prodaje po delih ali prenos premoženja na upnike.

Kompleks je predviden na območju nekdanje tobačne tovarne med Tržaško in Bleiweisovo cesto v Ljubljani in obsega 49 nepremičnin, pri čemer je pri dveh manjših zemljiščih Imos-G le četrtinski lastnik. Predvidena je (bila) gradnja okoli 600 stanovanj v devetih stolpnicah, v katerih bi bili tudi trgovski in poslovni prostori, ter hotela s kongresno ponudbo.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.