Za sofinanciranje drugega tira zainteresiranih šest komercialnih bank

Povabilu projektnega podjetja 2TDK k oddaji ponudb za sofinanciranje drugega tira med Divačo in Koprom se je z zavezujočimi ponudbami odzvalo šest komercialnih bank. Ponudbe bodo zdaj preučili in izbrali enega ali več najugodnejših ponudnikov.
Fotografija: Konec oziroma začetek drugega tira Divača - Koper. Za posojilo zainteresiranih šest bank. Foto Jure Eržen
Odpri galerijo
Konec oziroma začetek drugega tira Divača - Koper. Za posojilo zainteresiranih šest bank. Foto Jure Eržen

Podjetje 2TDK je sicer v zadnji polovici aprila povpraševanje za posojilo za trenutno največji infrastrukturni projekt pri nas poslalo na 15 bank.

"Zadovoljen sem, da je šest bank v razmeroma kratkem roku dalo svoje zavezujoče ponudbe za posojila z ročnostjo od 20 do 30 let. To pomeni, da je projekt drugi tir zanimiv za banke ter ponovno prepoznan kot evropski in zaupanja vreden projekt," je odziv bank za STA komentiral generalni direktor 2TDK Dušan Zorko.

Več iz rubrike

Rimac Technology bo razvil in proizvedel baterijske sisteme za Skupino BMW

To sodelovanje predstavlja ključni trenutek v rasti podjetja Rimac Technology.

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.