Domov Aktualno 21. Avgust 2018.

Za guvernerja Banke Slovenije pet kandidatur

banka slovenije
© Jože Suhadolnik
Predsednik republike Borut Pahor je prejel pet kandidatur za guvernerja Banke Slovenije, potem ko je svoj mandat konec aprila predčasno končal Boštjan Jazbec.

Vložili so jih viceguvernerja Marko Bošnjak in Primož Dolenc, nekdanja članica sveta Banke Slovenije Mejra Festić, nekdanji slovenski član Evropskega računskega sodišča Milan M. Cvikl in prvi mož Triglav Skladov Benjamin Jošar.

V predsednikovem uradu so napovedali, da bo Pahor zdaj preučil prejete kandidature in predvidoma v prvem tednu septembra opravil posvete s poslanskimi skupinami v DZ. Izbranega kandidata bo predlagal najpozneje v 30 dneh po izteku roka za zbiranje kandidatur, po tem pa je predvidena javna predstavitev predlaganega kandidata.

DZ bo o kandidatu glasoval najpozneje v 30 dneh po prejemu predloga, izbrani kandidat pa bo potreboval podporo 46 poslancev.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.