Domov Aktualno 04. December 2017.

WEF v Davosu nominial Ladejo Godino Košir

ladeja godina košir
© Roman Šipić
Direktorica in pobudnica platforme za krožno gospodarstvo Circular Change, mag. Ladeja Godina Košir, je bila v močni globalni konkurenci izbrana kot ena izmed 6 finalistov za nagrado The Circulars 2018 v kategoriji »Circular Economy Leadership«, ki jo organizira WEF - Svetovni gospodarski forum v Davosu.

Mednarodna žirija je nominacijo Ladeje Godina Košir utemeljila na njeni proaktivnosti pri utemeljevanju koncepta krožnega gospodarstva, prepoznavanju in povezovanju deležnikov, ki prispevajo k pospeševanju prehoda iz linearnih v krožne modele v Sloveniji in širši Srednji in Vzhodnoevropski regiji ter strokovnega mednarodnega udejstvovanja.

V okviru mednarodne platforme Circular Change (CC), ki jo je zasnovala in jo vodi kot direktorica, se je povezalo že več kot 3.000 mednarodnih deležnikov, Ladeja je kot govornica ali moderatorka sodelovala na več kot 100 dogodkih s področja krožnega gospodarstva – od Ljubljane, Dunaja, Bratislave, Bruslja, Amsterdama, Londona do Sao Paola in Rijada, in postala prepoznavna sooblikovalka globalne krožne tranzicije. Mednarodna konferenca Circular Change je v letih 2016 in 2017 v Slovenijo pripeljala več kot 50 mednarodnih vrhunskih strokovnjakov in povezala več kot 700 posameznikov, kar je Slovenijo postavilo na zemljevid nosilcev krožnega gospodarstva.

Platforma CC ima danes vlogo ene osrednjih povezanih evropskih platform za krožno gospodarstvo, kar potrjuje naraščajoče število partnerjev, močna mednarodna sodelovanja in prenosi znanj.

Nagrado bodo podelili na slavnostnem dogodku 22. januarja 2018 v Davosu.

ladeja godina košir | Author: CC CC

 

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.