Warren Buffett stavi na nepremičninski trg v Dubaju

Buffett je po Milanu, Londonu in Berlinu preko svoje nepremičninske družbe Berkshire Hathaway HomeServices vstopil še na četrti trg izven domačih ZDA in sicer na Dubajskega.
Fotografija: Warren Buffett, chairman and CEO of Berkshire Hathaway, prepares to speak at the Fortune's Most Powerful Women's Summit in Washington October 13, 2015.  REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo - RTSE8OE
Odpri galerijo
Warren Buffett, chairman and CEO of Berkshire Hathaway, prepares to speak at the Fortune's Most Powerful Women's Summit in Washington October 13, 2015. REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo - RTSE8OE

Tako kot na ostale tri zanj tuje trge je tudi v Dubaj vstopil s pomočjo lokalnega partnerja, kateremu je podelil franšizo. Zanimiv je trenutek za vstop na trg, saj je pred leti Dubaj že privabil vrsto tujih nepremičninskih podjetij, ki pa v zadnjih letih od tam odhajajo – nepremičninski sektor namreč v zadnjih letih tam izgublja vrednost, cene nepremičnin in najemnine namreč vztrajno padajo.
 
A Warren Buffett je že iz borznega sveta znan po tem, da pogosto plava proti toku – mnogi pretekli veliki nakupi deležev v velikih podjetjih v trenutku, ko so jim drugi investitorji obrnili hrbet, so se izkazali za pravo odločitev in mu prinesli izjemne donose. Je tudi tokrat korak pred drugimi investitorji in bo trg v Dubaju kmalu dosegel dno in spet začel pot navzgor?

Več iz rubrike