Domov Aktualno 04. September 2017.

Vpoklic 1,82 milijona Volkswagnovih vozil na Kitajskem

Volkswagen priznal krivdo v ZDA
© Pexels
Nemški avtomobilski velikan Volkswagen bo na Kitajskem vpoklical 1,82 milijona vozil. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so pri vozilih odkrili napako pri črpalkah za gorivo, ki lahko ustavijo delovanje motorja. Gre za nov udarec za podjetje, ki si še ni povsem opomoglo po aferi z dizelskimi motorji.

Vpoklic se nanaša na modele Magotan, ki so jih proizvedli med letoma 2007 in 2014, ter na modele Volkswagnen CC, proizvedene med leti 2009-2014. Oba modela so proizvedli v eni od kitajskih podružnic nemškega velikana FAW-Volkswagen.

Prav tako se bo vpoklic nanašal na Volkswagnove modele Passat, proizvedene med letoma 2011 in 2015. Slednje so proizvedli v drugi Volkswagnovi podružnici na Kitajskem, SAIC. Ob tem bi se lahko po poročanju AFP vpoklic nanašal še na 19.000 uvoženih modelov.

Napaka lahko povzroči, da se motor ustavi zaradi izpada elektronike v črpalki za gorivo. Proizvajalci bodo nadzorne module brezplačno zamenjali od 25. decembra dalje. Marca je sicer Volkswagen na Kitajskem vpoklical skoraj 680.000 Audijevih vozil, in sicer zaradi napake v črpalkah hladilne tekočine.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.