Domov Aktualno 20. Oktober 2017.

Volvo podvojil dobiček

Volvo
© Arhiv avtorja
Švedski proizvajalec tovornjakov Volvo Group je v tretjem četrtletju podvojil čisti dobiček. Tega je bilo za 5,5 milijarde kron (okoli 573 milijonov evrov), k rasti pa so prispevali močno povpraševanje v Evropi in izboljšani pogoji na trgih Severne Amerike in Kitajske.

Čisti prihodki od prodaje so se medtem na letni ravni zvišali za 16 odstotkov na 77 milijard kron, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Volvo je v omenjenem četrtletju kupcem dostavil 46.600 tovornih vozil, kar je 13 odstotkov več kot v tretjem trimesečju lani. Naročila so se zvišala za 32 odstotkov na 51.955 tovornjakov - povpraševanje se je izboljšalo v večini regij, vključno z Brazilijo, kjer so prej beležili šibkejši interes.

V skupini Volvo poleg tovornjakov, kar je sicer glavna dejavnost, proizvajajo še avtobuse in gradbene stroje (tudi ti diviziji sta ustvarili več prihodkov), prav tako v skupino sodi proizvodnja motorjev Volvo Penta. Volvo Cars oz. proizvodnja avtomobilov je medtem v lasti kitajske skupine Zhejiang Geely Holding.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.