Volvo Cars zaradi koronavirusa ustavlja proizvodnjo v Evropi in ZDA

Proizvodnja v treh švedskih tovarnah in tovarni v ameriški Južni Karolini bo obstala v četrtek, predvidoma naj bi jo znova zagnali 14. aprila.
Fotografija: Švedski avtomobilski proizvajalec Volvo Carsustavlja proizvodnjo v Evropi in ZDA.
Odpri galerijo
Švedski avtomobilski proizvajalec Volvo Carsustavlja proizvodnjo v Evropi in ZDA.

Švedski avtomobilski proizvajalec Volvo Cars je danes sporočil, da bo začasno ustavil proizvodnjo v Evropi in ZDA. Kot so poudarili, želijo delavcem omogočiti čim boljše preventivne ukrepe, med katerimi je tudi samoizolacija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Proizvodnja v treh švedskih tovarnah in tovarni v ameriški Južni Karolini bo obstala v četrtek, predvidoma naj bi jo znova zagnali 14. aprila. Tovarna v belgijskem Ghentu ne obratuje že od torka, tako pa naj bi ostalo do 5. aprila.

Delavci v pisarnah bodo od četrtka delali od doma s skrajšanim delovnim časom. Generalni direktor Volvo Cars Hakan Samuelsson je poudaril, jim je uspelo hitro ukrepati predvsem po zaslugi podpornih ukrepov, ki jih je po izbruhu koronavirusa sprejela vlada.

Štiri tovarne, ki jih ima družba na Kitajskem in jih je morala prav tako začasno zapreti, znova obratujejo že nekaj časa.

Več iz rubrike