Domov Aktualno 10. Januar 2019.

Vodafone v Španiji bo odpustil vsakega četrtega delavca

vodafone
© Shutterstock
V podjetju bodo že januarja začeli z informativnimi pogovori z zaposlenimi na polagi katerih bodo odpustili 1200 ljudi, to je vsakega četrtega v podjetju.

Telekomunikacijsko podjetje je že novembra lansko leto sporočilo, da bo z novim letom prišlo do nekaterih kadrovskih sprememb. Zdaj je jasno, da bodo odpustili 1200 zaposlenih v španskem delu podjetja. Konec meseca bodo začeli z informativnimi pogovori z zaposlenimi, ki bodo trajali še ves februar, potem pa bodo padle odločitve, piše CNBC.

Vodstvo mobilnega operaterja je še sporočilo, da so morali sprejeti takšno odločitev zaradi slabših poslovnih rezultatov, organizacijskih sprememb in zagotavljanja konkurenčnosti. »Naša vizija je usmerjena v pozitivno rast in razvoj podjetja z ustreznimi naložbami, predvsem pa v oblikovanje bolj konkurenčne organizacije, da lahko kar najbolj ustrežemo našim strankam,« so še zapisali v sporočilu za javnost. Konec januarja se bodo prvič srečali s predstavniki delavcev.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.