Domov Aktualno 12. Oktober 2017.

Vlada o besedilu pogodbe z Magno

parlament vlada slovenija
© Jože Suhadolnik
Vlada bo danes po napovedih gospodarskega ministra Zdravka Počivalška odločala o besedilu pogodbe o finančni podpori države družbi Magna za investicijo v občini Hoče-Slivnica. Pogodbo bosta strani na mariborskem letališču podpisali v torek.

Vlada je Magni Steyr marca sklenila dodeliti 18,61 milijona evrov finančne spodbude za investicijo v Hočah. Naložba v prvo fazo investicije, to je v lakirnico, je ocenjena na 146,4 milijona evrov in naj bi ustvarila nekaj več kot 400 delovnih mest. V drugi fazi naj bi se odprlo še okoli 1500 delovnih mest, s čimer je izpolnjen pogoj najmanj 1000 delovnih mest za podelitev spodbude za strateško investicijo.

Pogodbo bosta strani, ki bosta opredelili tudi vse doslej dogovorjene zaveze, ki jih mora Magna izpolniti v tej investiciji, podpisali po tem, ko je Magna po nemalo zapletih nedavno pridobila pravnomočno okoljevarstveno soglasje za gradnjo lakirnice. Ta predstavlja enega ključnih elementov gradbenega dovoljenja. Pripravljalna dela so se na terenu že začela.

Vlada pa se bo danes seznanila tudi s predlogom strategije razvoja Slovenije do leta 2030. Ministrica, pristojna za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenka Smerkolj je ta teden poudarila, da zastavljeni cilji presegajo okvirje posameznih resorjev, zato bo uresničevanje terjalo veliko sodelovanja. Po njenih besedah gre za nepolitičen dokument, zato bo strategija kot orodje lahko služila tudi prihodnjim vladam.

Ministrski zbor bi utegnil danes obravnavati tudi odstope treh predstavnikov ustanovitelja v svetu UKC Ljubljana, vključno s predsednikom sveta Tomažem Glažarjem, ter imenovati njihove naslednike. Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je namreč v torek napovedala, da bo primerne kandidate za nove člane poiskala v najkrajšem možnem času oz. da si bo prizadevala za to, da bo predlog primernih kandidatov pripravila že za to sejo vlade.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.