Vihar v skodelici čaja zaradi okolju prijaznih čajnih vrečk

Podjetje Yorkshire Tea, drugi največji proizvajalec čaja na Otoku, je junija uvedlo razgradljive čajne vrečke, zdaj pa je prisiljeno odgovarjati na številne pritožbe potrošnikov.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

V Veliki Britaniji, kjer pitje čaja velja za eno najbolj priljubljenih in prepoznavnih tradicij, se zadnje dni širi val nezadovoljstva. Yorkshire Tea, drugi največji proizvajalec čaja na Otoku, je namreč uvedel razgradljive čajne vrečke, ki pa se v vroči vodi razprejo, zaradi česar njihova vsebina moteče plava v skodelici.

Ker razgradljive vrečke ne vsebujejo več plastike, ki bi jih držala skupaj, se v vroči vodi razprejo in čaj nato plava v skodelici. To je ljubitelje čaja na Otoku, kjer vsak dan spijejo približno 160 milijonov skodelic čaja, zelo razburilo.

»Ali je še kdo drug opazil, da vrečke čaja Yorkshire Tea precej cvetijo?« je na Twitterju zapisala novinarka na radiu BBC Elizabeth Alker.

Zaradi te težave se podjetje sooča s številnimi zapisi na družbenih omrežjih, kjer nezadovoljni pivci čaja opozarjajo na neprijetno izkušnjo. »To je deseta čajna vrečka, ki se je odprla v skodelici. Ne maram piti listja,« je na Twitterju zapisal Bill Fyfe in objavil fotografijo svoje skodelice s plavajočimi listi.

Priznana blagovna znamka, ki namerava od leta 2019 čaj prodajati samo še v razgradljivih vrečkah, se je strankam opravičila in zatrdila, da dela vse, da bi problem čim hitreje rešila. »Nove vrečke smo šele uvedli, zato smo hvaležni za odziv in obljubljamo, da bomo stvari izboljšali,« so se odzvali na kritike.

Več iz rubrike