Promo
Domov Aktualno 04. December 2017.

Veseli december je čas razvajanja

Janez Bratovž iz ljubljanske JB restavracije je ustvaril letošnji okus Argete Exclusive – jeterna pašteta s pomarančo in konjakom.
Kako se boste letos razvajali? Če ste ljubitelj kulinarike, so za vas poskrbeli pri Argeti s svojim novim okusom edinstvene Argete Exclusive.

Zvesti kupci in ljubitelji Argetinih delikatesnih namazov zelo dobro poznajo črne posodice Argeta Exclusive. Vsakega novembra so v velikem pričakovanju, kateri okus bodo v Argeti zasnovali v sodelovanju z vrhunsko restavracijo. Tako jih je letos na prodajnih policah izbranih trgovin pričakala mojstrovina vrhunskega kuharja Janeza Bratovža iz znamenite ljubljanske JB restavracije.

Preizkušen koncept

V Argeti so v zadnjih letih koncept Argete Exclusive, delikatesnega namaza, ki nastane v sodelovanju z vrhunsko restavracijo, že tako izpopolnili, da ves postopek teče kot – namazan. Dobro izdelan koncept, zavezanost k uporabi izključno najboljših sestavin pri proizvodnji Argetinih namazov in odlični tehnologi so stvari, ki prepričajo vrhunskega kuharja, da se odloči za sodelovanje z Argeto.

Vrhunski kuharji svoje jedi ustvarjajo v kuhinji, kjer pa se postopki v marsičem razlikujejo od industrijske priprave, zato so Argetini tehnologi vsakič, ko pripravljajo nov ekskluzivni okus, pred izzivom: kako pašteto, ki je nastala v kuhinji, prilagoditi tako, da jo bo moč izdelovati v tovarni. Tako kot vsa leta do zdaj, so se tudi tokrat izkazali in uspešno prenesli Bratovževo legendarno terino iz piščančjih jeterc v proizvodnjo omejene serije Argete Exclusive à la JB restavracija.

Janez Bratovž iz ljubljanske JB restavracije je ustvaril letošnji okus Argete Exclusive – jeterna pašteta s pomarančo in konjakom.

Janez Bratovž iz ljubljanske JB restavracije je ustvaril letošnji okus Argete Exclusive – jeterna pašteta s pomarančo in konjakom. | Author:

Pomaranča in konjak

Bratovževa receptura ima tudi svojo zgodbo – izbrano terino ima v ponudbi že od odprtja svoje prve restavracije pred 25 leti. Takrat je Bratovž najel lokal v Domžalah in 15. oktobra 1992 odprl vrata svoje restavracije, ki se je imenovala JB by Tschebull. Če se sprašujete, čemu dodatek »by Tschebull«, naj vam pojasnimo, da gre za simboličen poklon Janezovemu prejšnjemu delodajalcu v Avstriji. Kasneje je restavracijo preselil v Ljubljano, na današnjo lokacijo na Miklošičevi in tudi tisti »by Tschebull« se je umaknil iz imena.

Ključ do odlične harmonije okusov so vrhunske sestavine, na katere od prvega dne stavi tudi Bratovž.

Ključ do odlične harmonije okusov so vrhunske sestavine, na katere od prvega dne stavi tudi Bratovž. | Author:

Legendarno terino Bratovž pripravi iz natančno mariniranih piščančjih jeter, ki jih obogati še s kandirano pomarančo, skoraj klasičnim konjakom ter začimbami kot so piment, koriander, muškatni orešček in ingver. Argeta Exclusive à la JB restavracija je seveda lahkotnejše teksture in bolj mazava kot izvirnik, pomaranča ni v koščkih, konjak pa je odmerjen res filigransko, kajti tu tudi najmanjša odstopanja pri količinah lahko zmešajo okuse. Podobno kot Bratovž so tudi v Argetini tovarni namaz izdelali iz vrhunskih in svežih sestavin. Prav kuha iz najboljših in vedno svežih sestavin je po Bratovževo pomembna za obstoj restavracije. »To je ključ, v katerega verjamem: velikokrat je bila kriza, ampak standardov pa res nisem nikoli zniževal,« je dejal Bratovž.

Priprave na devetega

Novi okus Argeta Exclusive à la JB restavracija je kot omejena serija popoln dodatek liniji Argeta Exclusive. Čez leto nas razvajata dva okusa, in sicer goveja pašteta s tartufi in jelenova pašteta z rožmarinom, sedaj pa se lahko ekskluzivno prepustite tudi mojstrovini okusov izpod rok chefa JB. Med tem, ko mi uživamo v jeterni pašteti s pomarančo in konjakom, pa v Argeti že načrtujejo naslednji, deveti ekskluzivni okus.

www.argeta.com

Omejena serija Argeta Exclusive à la JB restavracija je že na voljo na policah izbranih trgovin.

Omejena serija Argeta Exclusive à la JB restavracija je že na voljo na policah izbranih trgovin. | Author:

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.