Domov Aktualno 24. September 2018.

Versace naj bi dobil ameriškega lastnika

donatella versace
© AP
Italijanska modna hiša Versace naj bi bila tik pred prodajo. Kot najverjetnejša kupca se omenjata Michael Kors in Tiffany, modna hiša pa naj bi bila ocenjena na dve milijardi evrov.

Od leta 2014 je ena petina Versaceja v lasti sklada Blackstone, preostanek je v lasti družine. Podjetje je bilo dolgo kandidat za uvrstitev delnic na borzo, do katere pa ni prišlo.

Leta 2017 je modna hiša po nekaj težkih letih vnovič ustvarila dobiček, znašal je 15 milijonov evrov. Prihodki so dosegli 686 milijonov evrov. Glavni izvršni direktor Jonathan Akeroyd je junija napovedal, da si prizadevajo v kratkem času povečati prihodke na milijardo evrov. Odkar so leta 1997 v Miamiju umorili ustanovitelja Giannija Versaceja, koncern vodita Santo Versace in njegova sestra Donatella. Po umoru se je koncern več let spopadal s težavami, v zadnjih letih pa se je položaj izboljšal.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.