Domov Aktualno 11. Januar 2018.

Veliko zavor za prevzem Pop TV

pop tv
© Mavric Pivk
Hrvaški regulatorji so ameriškemu skladu KKR prisolili klofuto, naši pa postopka odločanja še niso niti začeli.

Novi lastnik, eden največjih finančnih skladov na svetu KKR (Kohlberg Kravis Roberts), ki je od lani novi lastnik Pop TV in Kanala A, na Hrvaškem pa Nove TV, se je že podal na sodišče. V Zagrebu toži, ker so mu novembra regulatorji preprečili prevzem omenjene komercialne televizije. Pri nas pa lastnik največjega medijsko-telekomunikacijskega konglomerata na Balkanu še čaka na odločitev agencije za varstvo konkurence. Ta bo sicer, tako je mogoče neuradno izvedeti, spet ostala brez vodstva, saj naj bi v kratkem odstopil njen direktor Andrej Matvoz. Tako bo presekal zaplet po odločitvi upravnega sodišča, ki je pred kratkim presodilo, da je bila odločba o njegovi izbiri za kandidata za direktorja agencije nezakonita.

Bolj kot kadrovske težave regulatorja pa pri obrambi slovenskega medijskega prostora pred mednarodnim velikanom glavobol povzroča dejstvo, da je državni Telekom Slovenija tako ponudnik telekomunikacijskih storitev kot tudi ponudnik medijskih vsebin. Če na Hrvaškem tega ne dovolijo, se pri nas prav zaradi Telekomove medijske dejavnosti regulator pri odločanju ne bo mogel zgledovati po Hrvatih. Če rdeče luči torej ne bo mogel dati, bodo pogoji za prevzem največje slovenske komercialne televizije zelo ostri in natančno dodelani. Novi lastnik lahko pomembno spremeni podobo in močno pretrese slovenski medijski, oglasni in telekomunikacijski trg.

 

Več o tem na delo.si

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.