Domov Aktualno 08. September 2017.

Veliko zanimanje gostov za hotel Intercontinental

Hotel Intercontinental Ljubljana
Novi ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici, je prve goste sprejel pred dvema tednoma in že beleži veliko zanimanje.

Družba Intercontinental Hotels Group je Ljubljano po Vasićevih besedah izbrala zaradi močne rasti njene priljubljenosti pri turistih, ki pa doslej v prestolnici niso mogli najti hotela s petimi zvezdicami. Slovenija ima dober geostrateški položaj, zato so jo tudi izbrali za lokacijo svoje prve investicije v EU.

Skupna vrednost naložbe znaša 50 milijonov evrov, povrnila pa naj bi se v osmih do devetih letih. Ker pa je povpraševanje gostov nad pričakovanji, bi se to po Vasićevih besedah lahko zgodilo tudi že precej prej.

Hotel se razprostira na približno 23.000 kvadratnih metrih in ima 165 sob, v njem pa je tudi vsa druga infrastruktura luksuznega hotela. Med nastanitvenimi kapacitetami je 14 suit in en predsedniški apartma, katerega cena se začne pri 1800 evrih na noč.

V družbi načrtujejo nove investicije v Sloveniji. Na področju hotelirstva je Vasić pojasnil, da si trenutno ogledujejo dva hotela v obratovanju, ki sta naprodaj. V Delta Holdingu, investitorju v novi ljubljanski hotel, so na torkovi novinarski konferenci sicer pojasnili, da si želijo v Sloveniji investirati predvsem na področju hotelirstva in gradnje stanovanj.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.