"V Srbiji bi danes Agrostroj lahko danes prodal vse, kar bi proizvedel, a ga ni več"

Mednarodni kmetijski sejem v Novem Sadu – 86. po vrsti - je eden največjih kmetijskih sejmov daleč naokoli. Foto Milena Zupanič

V namakalne sisteme bo Srbija vložila 100 milijonov evrov do leta 2024. Na novosadskem kmetijskem sejmu 1518 podjetij iz 61 držav.

»Srbija potrebuje opremo za namakanje. V času Jugoslavije sem bil zastopnik slovenskega Agrostroja, ki je proizvajal tovrstno opremo. Dandanes nihče na svetu nima celovite ponudbe namakalnih sistemov, ki jih potrebujemo v Vojvodini. Dobro poznam tržišče. V Srbiji bi danes Agrostroj lahko danes prodal vse, kar bi proizvedel, a ga ni več,« je povedal Milorad Subotin na mednarodnem kmetijskem sejmu v Novem Sadu. Odprt bo do petka.

Mednarodni kmetijski sejem v Novem Sadu – 86. po vrsti - je eden največjih kmetijskih sejmov daleč naokoli. Letos je privabil kar 1518 razstavljavcev iz 32 držav, ki zastopajo skupaj proizvode iz 61 držav. Sejem ima prvič državi partnerici – Italijo in Tunizijo -, ki s Srbijo na področju kmetijstva največ sodelujeta in se od gostujočih držav tudi najbolj obsežno predstavljata. Iz Slovenije je prišlo deset podjetij. Eno od njih je podjetje Ellag, zastopnik japonskih industrijskih motorjev Kubota.

Več na delo.si
Več iz rubrike