Domov Aktualno 13. April 2018.

V prvih mesecih za 35 odstotkov več gradbenih del

delo delavec gradbeništvo
Vrednost v Sloveniji opravljenih gradbenih del je bila februarja za 13 odstotkov nižja kot januarja in za 8,5 odstotka višja kot februarja lani.

Vrednost opravljenih gradbenih del v prvih dveh mesecih letos je bila za kar 35,4 odstotka višja kot v enakem obdobju lani, je danes objavil državni statistični urad. Največja razlika je bila v vrednosti del na stavbah, ki je bila za 37,2 odstotka višja kot lani, medtem ko so bila dela na gradbenih inženirskih objektih višja za 31,8 odstotka.

Na mesečni ravni je bila vrednost gradbenih del na stavbah nižja za 19,4 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 11,8 odstotka, kar lahko poiščemo tudi v ekstremno nizkih temperaturah (tudi -27 stopinj Celzija), ki so preprečevale opravljanje določenih del. Kljub temu je bila gledano na letni ravni vrednost gradbenih del na stavbah višja za 19,3 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 2,3 odstotka.

Glede na povprečje leta 2015 je bila februarja vrednost gradbenih del višja za 1,7 odstotka. Pri tem je bila vrednost del na stavbah višja za 41 odstotkov, vrednost del na gradbenih inženirskih objektih pa je bila nižja za 9,8 odstotka, je še objavil statistični urad.

 

 

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.