Domov Aktualno 10. Julij 2018.

V petih mesecih 7,4-odstotna rast industrijske proizvodnje

industrija
© Pexels
Vrednost industrijske proizvodnje se je v prvih letih mesecih letos v medletni primerjavi zvišala za 7,4 odstotka. Maja se je industrijska aktivnost v mesečni primerjavi okrepila za 0,7 odstotka, v primerjavi z lanskim majem pa je bila za šest odstotkov višja, je danes sporočil državni statistični urad.

Vrednost industrijske proizvodnje se je v petih mesecih najbolj, za osem odstotkov, zvišala v predelovalnih dejavnostih, za 3,1 odstotka pa je bila višja v oskrbi z električno energijo, plinom in paro. V rudarstvu je bila medtem za 5,5 odstotka nižja.

Maja je industrijska proizvodnja v mesečni primerjavi rast beležila le v predelovalnih dejavnostih, pa še tam je bila skromna, 0,9-odstotna. V oskrbi z električno energijo, plinom in parom se je industrijska aktivnost znižala za 1,8 odstotka, v rudarstvu pa za 1,5 odstotka.

V medletni primerjavi se je vrednost industrijske proizvodnje maja najbolj okrepila v rudarstvu, za 8,1 odstotka. Za 6,5 odstotka se je zvišala v predelovalnih dejavnostih, v oskrbi z električno energijo, plinom in paro pa za 0,7 odstotka.

 

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.