Domov Aktualno 15. Avgust 2018.

V Parku Postojnska Jama rekordnih 14.000 obiskovalcev v enem dnevu

postojnska jama
© Jure Eržen
"Zdi se, da vse poti vodijo v Postojnsko jamo in ne v Rim!" se je po torkovem rekordnem obisku v Parku Postojnska jama zadovoljno pošalil direktor Marjan Batagelj. Dan pred praznikom je namreč Postojnsko jamo obiskalo kar 7.781 občudovalcev, Predjamski grad 3.522, izreden obisk smo zabeležili tudi v ostalih atrakcijah v Parku, skupaj 14.000 obiskov, so sporočili iz Postojnske jame.

"Napovedal sem rekord in zgodil se je!" razlaga upravitelj Parka Postojnska jama Marjan Batagelj. "Sliši se preprosto, toda za tem stoji izjemno izkušen kader, ki je povečan obisk predvidel in se nanj ustrezno pripravil. Od usmerjevalcev prometa, delavcev na parkiriščih, informatorjev, animatorjev, prodajalcev, voznikov vlakcev, vodnikov, gostincev … Vzdušje v Parku je bilo izjemno!"

Med razlogi za odličen obisk v podjetju izpostavljajo dejstvo, da "v Postojnski jami nikoli ne dežuje". Deloma deževni torek je sicer v Park Postojnska jama pritegnil največ Italijanov (dobrih 27 odstotkov), Nemcev (8,5 odstotka), Špancev (osem odstotkov), Izraelcev (6,5 odstotka) ter gostov z Nizozemske in Francije s po 5,5-odstotnim deležem.

Batagelj je ob tem spomnil, da ko gre Postojnski jami dobro, gre dobro vsem - celotni občini in širše. O tem priča odlična zasedenost nastanitvenih kapacitet, ne le v Parku Postojnska jama s hotelom Jama, pač v celotni občini in širše, so poudarili v Postojnski jami.

 

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.