V Luksemburgu iščejo prevajalce

Vsi, ki poleg slovenščine dobro govorite tudi francosko in se poleg tega še ponašate z znanjem še enega evropskega jezika, berite dalje.
Fotografija: Zaradi nadomeščanja iščejo novo delovno silo. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Zaradi nadomeščanja iščejo novo delovno silo. Foto: Shutterstock

Sodišče Evropske unije išče pravnike lingviste za slovenski jezik, ki bodo v prevajalskem oddelku nadomeščali zaposlene na starševskem dopustu. Do 25. marca pričakujejo prijave univerzitetnih diplomiranih pravnikov oziroma diplomiranih pravnikov in magistrov prava, ki obvladajo poleg slovenščine in francoščine še nemščino, italijanščino, španščino, angleščino ali poljščino.

Razpis je odprt tudi za pravnike, ki bodo magistrirali do 30. septembra 2019. Več preberite TUKAJ.
 

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.