Domov Aktualno 17. Avgust 2017.

V Ljubljani julija za sedem odstotkov več prenočitev

ljubljana
© zelenaprestolnica.si
V Ljubljani je julija prenočilo 192.553 gostov, kar je sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Od začetka leta pa je bilo prenočitev za 11,3 odstotka več, našteli so jih 769.769, kaže statistika Turizma Ljubljana, ki zajema 80 odstotkov namestitev v prestolnici. Prav tako naraščata zanimanje za naročena vodstva in prodaja turističnih kartic.

Ljubljanski Turistični informacijski center (TIC) in Slovenski turistični informacijski center (STIC) je julija obiskalo 56.708 turistov, odstotek več kot v enakem obdobju lani. Za prav toliko se je povečalo število tujih obiskovalcev, ki jih je bilo 53.483. Domačih turistov je bilo 3225 ali osem odstotkov manj kot julija lani.

Od začetka leta do konca julija je TIC in STIC obiskalo 197.857 turistov ali 13 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Tam sicer iščejo informacije o ključnih zanimivostih v Ljubljani, zanimajo pa jih tudi izleti v druge slovenske kraje. Poleg Bleda in Postojnske jame so priljubljeni zlasti Kamnik, Velika planina in Arboretum Volčji Potok.

Večje je tudi zanimanje za naročena vodstva. Julija so izvedli 140 naročenih vodstev, devet odstotkov več kot kot pred letom dni. Turistični vodniki so na ogled mesta popeljali 2288 obiskovalcev. V prvem sedemmesečju so izvedli 1023 naročenih vodstev, kar je tri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Ljubljano pa si je tako organizirano ogledalo 21.687 turistov.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.