Domov Aktualno 12. September 2017.

V Ljubljani bo IKEO gradilo devet podjetij

ikea
© Arhiv podjetja
Družba IKEA je v preteklih dneh zaključila izbor glavnih izvajalcev gradbenih del za trgovino IKEA v Ljubljani. Tako je IKEA v tem trenutku praktično že pripravljena na začetek gradnje.

Družba IKEA je zaključila vse postopke izbire glavnih izvajalcev del za izgradnjo trgovine IKEA v Sloveniji kot tudi za izgradnjo pripadajoče potrebne infrastrukture. Trgovino v ljubljanskem BTC City-ju bo gradilo devet (9) izbranih izvajalcev: Pomgrad (glavni izvajalec gradbenih del za trgovino in parkirišča), Kolektor Koling (izvajalec za infrastrukturo in ceste), IMP (izvajalec elektro inštalacij za trgovino), KM Instalacija (izvajalec strojnih in vodovodnih inštalacij), Elevatis/Kleeman (podjetje, zadolženo za dvigala in vertikalni transport), Filbis/Irgo (podjetje, zadolženo za geotermalna dela), Metronik podjetje za sisteme za avtomatizacijo in nadzor zgradb, Fibernet Solar (podjetje, zadolženo za namestitev sončnih celic) in Boyden (podjetje, zadolženo za upravljanje gradnje in nadzor nad gradbiščem). Z zaključenim izborom izvajalcev del je družba IKEA danes praktično že pripravljena na začetek gradnje, ki se bo lahko začela, kakor hitro bodo izpolnjene vse zaveze iz memoranduma z Mestno občino Ljubljana (MOL).

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.