Domov Aktualno 18. Junij 2017.

UberBoat: Uber v ponudbo prevozov s plovili na Hrvaškem konec junija

uber
© Reuters
Ponudnik prevozov prek mobilne aplikacije Uber bo na Hrvaškem storitev UberBoat, s katero bo omogočal prevoz potnikov po morju, začel ponujati s 26. junijem. Uber bo novo storitev ponujal v Splitu in Dubrovniku ter na otoku Hvar, so sporočili iz družbe.

Uporabnik bo prevoz z gliserjem lahko naročil s celine na otok ali obratno ali najel plovilo za cel dan ali za pol dneva. UberBoat ne bo ponujal nočitev na plovilu ali najema gliserja brez kapitana in posadke.

Prevoz od Splita do otoka Hvar na plovilu za osem oseb ima določeno ceno 2600 kun (351 evrov), vožnja s plovilom za 12 oseb ali XL gliserjem pa bo stala 3300 kun (446 evrov). Cena celodnevne ali poldnevnega najema bo odvisna od dolžine plovila v najemu in od prevoženih kilometrov. Najnižja cena najema za plovilo za osem oseb je 330 kun (44,60 evra), za 12 oseb pa 660 kun (89,10 evra), so navedli v Uberju.

Kot so dodali, Uber - tako kot pri osebnih avtomobilih - ne bo lastnik plovil, temveč bo zgolj platforma, ki jo lahko uporabljajo ponudniki morskega prevoza na Jadranu. Vsi lastniki plovil, ki bodo sodelovali z Uberjem, bodo morali imeti dovoljenje za komercialni prevoz potnikov.

Direktor Uberja za jugovzhodno Evropo Davor Tremac je ob tem spomnil, da so pred kratkim na področju cestnih prevozov na Hrvaškem uveljavili tudi storitvi UberSelect in UberVan. Uber tako počasi širi svoje storitve na Hrvaškem, pred turistično sezono pa so iskali več kot 1000 novih voznikov.

Uber je pred kratkim objavil, da imajo na Hrvaškem približno 1500 voznikov partnerjev in več kot 100.000 uporabnikov, pričakujejo pa, da se bo med letošnjo turistično sezono število uporabnikov potrojilo.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.