Domov Aktualno 28. Maj 2018.

Uber bo leteče taksije razvijal v Evropi

uber
© AFP
Uber odpira svoj prvi raziskovalni center izven ZDA in sicer v Parizu, kjer bo razvijal leteče taksije.

"Naš fokus niso več zgolj avtomobili, pač pa celotna urbana mobilnost," je dejal Dara Khosrowshahi, ko je napovedal, da bodo v Parizu v naslednjih petih letih vložili 20 milijonov evrov  v projekt Uber Elevate, ki naj bi imel za osrednje vodilo idejo, da promet v prihodnosti ne bo potekal zgolj po tleh, pač pa bo trodimenzionalen. Center v Parizu bo začel delovati jeseni.

Pri projektu sodeluje tudi slovensko podjetje Pipistrel. Za Uber razvija koncept električnih zračnih plovil z navpičnim vzletanjem.

Komentarji 1 Poglejte vse
  • vipre1 22:09 28.maj 2018.

    Odlicno presenecenje! -to je tehnologija bodocnocti. Jaz sem imel namen kontaktirati Pipistrel in predlagati razvoj letecih vozil z vertikalnem vzletom na elektricni pogon... Z veseljem sem ugotovil, da ze uspesno sodeljuje z amerikanskim podjetjem Uber, ki ima za en krat ...Prikaži več! namen razviti leteco taxi dejavnost, kar bo v bodocnosti podlaga za razvoj elektricnih letal z vertikalnem vzletom za dalse destinacije, kar bo pomenilo ogromno razbremenitev za okolje in naravo...

Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.